LEGO Harry Potter 5-7, Tt games, Warner bros., 2011

10.02.2014 13:19

Zlenivěli?

Tuto otázku jsem si kladla při prvních okamžicích hraní výše zmíněné hry. Byla míněna na tvůrce, protože v oblastech jako jsou třeba Bradavice nebo Příčná ulice bylo mnohem méně místností a prostoru, takže jsem trochu zmatena. Bylo to schválně nebo ne? Odpověď nás vlastně moc nezajímá, protože tak jako tak je to pro nás méně záživnější.

          Ovšem provedení a grafika je opět velmi dobré a chyby, které se vyskytovali v miulé hře se už neopakují (teda alespoň ne v mém případě). Ovládání si opět můžete nastavit a multiplayer je samozřejmě k dispozici. Extras, zlaté a červené kostky a podobné bonusy jsou stejné jako minule a postav k sezbírání je rozhodně víc, než 100.

          Hráči zvyklí na atmosféru hry předešlé se zde nepatrně zarazí. Okolí Bradavic, Děravého kotle, levelů a spol. je smutnější, všude jsou smrtijedi a často se na vás může nějaký ten přívrženec Lorda Voldemorta vrhnout. Samozřejmě, že to nepokládám za chybu, ale za dobrou ukázku malým dětem, že se něco zlého přihodilo. Jemně tím ale bylo ztraceno to LEGO kouzlo, ale vtipné situace se přeci jenom tu a tam vyskytují. A jestli se vám nějaké líbily, můžete si je přehrát v Děravém kotli. Tato funkce byla i v minulé hře a je velmi užitečná pro situace, jako je třeba přeskočení scény apod.

Tak si to shrňme:

+ : Skvělé zpracování i grafika, spousta bonusů a postav, hra opět není ani těžká ani lehká, oproti filmům velmi příjemná atmosféra

- : Méně místností a celkového prostoru, nezvyklá atmosféra

Celkově dávám hře 90%, protože u pochmurna jde jen o zvyk a chyby z minula se nevyskytují